top of page

Kunstenplatform Rift.

RIFT_logo 2018.jpg

Kunstenplatform Rift. is gelokaliseerd in het ouderlijke huis van Jan Hoet en ligt op de rand van het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis (OPZ). Het kunstenplatform wil een brug zijn die werelden verbindt en mensen laat samenkomen in het vruchtbare midden. Hier organiseren we, met een focus op artistieke en sociale ontwikkeling, op regelmatige basis boeiende activiteiten.

 

De insteek van Rift. is het tonen van artistieke projecten van mensen binnen en/of buiten het reguliere kunstveld. Hiernaast presenteren we ook reeds bestaande artistieke projecten die wij beschouwen als "good practice" vanwege hun bindend, geëngageerde of taboedoorbrekend karakter.

 

Het doel is kruisbestuiving tussen verschillende doelgroepen en culturen en het doorbreken van de stigma’s rond psychiatrie aan de hand van een programmatie waarin steeds een visueel, muzikaal, beeldend, ... luik wordt gekoppeld aan een lezing, debat of een andere vorm van duiding. Deze worden steeds samengesteld als een avondvullend programma waarin vorm en inhoud samenkomen.

bottom of page