top of page

FACING YOU

Het Kunsthuis Yellow Art viert zijn tienjarig bestaan met de tentoonstelling 'FACING YOU'. Samen met Vaast Colson nodigden we acht professionele kunstenaars uit om een dialoog aan te gaan met de kunstenaars van Yellow Art. Vaast Colson was reeds eerder betrokken bij het Kunsthuis, via diverse samenwerkingsprojecten en de tentoonstelling “Middle Gate Geel '13”. Vanuit deze samenwerkingen ontstond het concept om te werken rond de dialoog tussen de deelnemende kunstenaars onderling.

Met deze tentoonstelling onderstreept KunsthuisYellow Art nogmaals de krachtlijnen van zijn werking. Yellow Art is een plek waar psychisch kwetsbare mensen met een artistieke begaafdheid en gedrevenheid samenwerken met anderen aan kun...stprojecten. Iedereen krijgt de ruimte om te experimenteren en zijn of haar artistiek en persoonlijk oeuvre te creëren. Yellow Art werkt geheel buiten de therapeutische context. Door het systematisch samenwerken met gastkunstenaars komt men tot een uitwisseling die zowel artistiek als sociaal verruimend werkt.

Na de tentoonstelling “Yellow” (2001, curator Jan Hoet) over actuele kunst en psychiatrie, de
tentoonstellingen Identities I en Identities Too (2007 en 2012, curator Carine Fol) en de tentoonstelling Middle Gate Geel ’13 (curator Jan Hoet) keert Yellow Art met 'Facing you' terug naar het ouderlijk huis van Jan Hoet, de voormalige ateliers van het Kunsthuis.

Voor deze tentoonstelling werkt Kunsthuis Yellow Art samen met kunstenaars:
Fred BervoetsVaast ColsonGerard HermanBert JacobsMichèle MatynLore Scheurman – Lieven SegersMichael Van den AbeeleBart Van Dijck

bottom of page