top of page

NIEUWS

William D.R. Casier en Danny Smolders nemen deel aan de expo Reflecties

February 21, 2017

Het M HKA brengt een aantal werken uit de vaste collectie onder in kasteel Le Paige te Herentals. Een werk van een lokale kunstenaar reflecteert op het werk van een internationaal gerenommeerde artiest. Op die manier ontstaat een dialoog tussen beide werken en kunstenaars.  Zowel Danny Smolders als William D.R. Casier reflecteren op het werk Body Works (L'Homme - Sein) (Lolo Ferrari) van Wang Du.

Reflecties: Kasteel Le Paige, Herentals , van 4 maart tot en met 26 maart 2017 - op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur.

Nieuw project i.s.m. Museum Dr. Guislain is gestart

January 23, 2017

Dinsdag 24 januari 2017 was Kunsthuis Yellow Art uitgenodigd in het Museum Dr. Guislain. Hartelijk ontvangen door de Gentse collega’s en een inspirerende rondleiding gevolgd. De start van een nieuw project i.s.m. het Museum Dr. Guislain. Resultaat wordt een Yellow Art expo in het museum, einde 2017 en begin 2018. To be continued...

Engelen & Laenen in Ronse Drawing Prize

December 01, 2016

Twee van onze kunstenaars zijn weerhouden voor de tentoonstelling Ronse Drawing Prize. Deze Grote Prijs voor Actuele Tekenkunst van de stad Ronse is één van de belangrijkste wedstrijden in het Vlaamse kunstenlandschap.  Ronny Engelen & Karel Laenen maken ook nog kans om de gegeerde Eerste Prijs in de wacht te slepen.

Project Lore Schuerman krijgt vorm

December 31, 2016

Lore Schuerman was de voorbije maanden een regelmatige gast. Lore werkt met de Yellow Art kunstenaars aan het project “Shelter”. Shelter staat niet enkel voor het architecturale maar voor alle vormen van shelter als tijdelijke constructie om het lichaam en/of de ziel te herbergen. Ook benieuwd naar het resultaat? Het toonmoment is in april. Hou het in de gaten!

Alain Elsen op SOLOXOt

November 24, 2016

Alain Elsen heeft van 2 tot en met 4 december een solotentoonstelling bij de collega's van OXOT Westerlo. Alain toont recent werk en een muurschildering.
De opening is op vrijdag 2 december vanaf 20u. Op zaterdag 3 en zondag 4 december is de expo te bezichtigen van 13u tot 20u.

 

Allen daarheen!

Nacht van DADA

November 24, 2016

Op zaterdag 3 december is het "Nacht van DADA" in De Studio te Antwerpen. Speciaal voor deze gelegenheid en op vraag van kunstenaar Kris Verdonck ontwierpen de kunstenaars van Yellow Art maskers op papieren zakken. Deze maskers worden door bezoekers en acteurs gedragen doorheen de avond.

Pas-T wint Cultuurprijs 2016 - Bestuursprijs evenementen

November 22, 2016

Op woensdag 23/11/2016 mochten de Academie voor Beeldende Kunsten Geel en de kunstenaars van Yellow Art de "Cultuurprijs 2016 Geel- Evenementen" in ontvangst nemen. De prijs werd aan het project Pas-T toegekend.

Pas-T was een in-situ kunstproject waarin de kunstenaars van Yellow Art onder begeleiding van Heidi Wygaerden & Gert de Herdt werken maakten in een leegstaande woning op de Pas 126 te Geel.

Yellow art neemt deel aan Outsider Art Fair Parijs.

October 12, 2016

Van 20 tot en met 23 oktober staat Yellow Art met een stand op de Outsider Art Fair te Parijs. In deze editie zullen we werk presenteren van Alain Elsen, Ronny Engelen, Karel Laenen, Herman Rogé en Luc Zwijsen. Maar ook onze werking en andere kunstenaars zullen genieten van het licht dat deze beurs op onze organisatie werpt, oui oui!

ESC

October 03, 2016

Voor de tentoonstelling ESC selecteert kunsthuis Yellow Art Geel vier kunstenaars die elk op hun eigen manier ontsnappen naar een andere wereld. William D.R. Casier, August De Puysseleir, Danny Smolders en Ive Wouters tonen in hun toevluchtsoord de kloof tussen de illusie en hun waarneming van de realiteit. We zien een fascinerende slingerbeweging en transitie tussen werkelijkheid en denkbeeldige wereld in een uiterst persoonlijk schriftuur.

Yellow Art Geel is een kunsthuis waar psychisch kwetsbare mensen met een artistieke begaafdheid en gedrevenheid zichzelf kunnen ontplooien. 'Psychisch kwetsbaar' wordt gezien in de breedste zin van het woord. Iedereen krijgt de ruimte om te experimenteren en zijn of haar artistieke en persoonlijke oeuvre te creëren.

Shelter - Lore Schuerman

September 26, 2016

Vrijdag 16 september ging het nieuwe samenwerkingproject tussen de kunstenaars van Yellow Art en kunstenares Lore Schuerman van start. We kijken uit naar het vervolg. Rode draad doorheen de eerste ontmoeting: "Het komt goed."

Veel succes, kunstenaars!

1 / 1

Please reload

bottom of page